La ned grunnsteinen for Åsaheimen

Torsdag 24. juni ble grunnsteinen lagt ned for det nye sykehjemmet i Åsane, som skal reises på kollen bak Midtbygda sykehjem.

Sykehjemmet får 100 beboerrom og er planlagt ferdigstilt i 2022, med innflytting i starten av 2023.

– Her kunne jeg bodd i fremtiden, jeg tror det vil bli attraktivt å både bo og jobbe her. Det er en glede å få være her, sier fungerende byrådsleder Lubna Jaffery.

Et hjerte i bydelen

Hun var til stede ved grunnsteinnedleggelsen sammen med helsebyråd Beate Husa, prosjektledelse fra Bergen kommune og representanter for entreprenøren Skanska.

– Det nye sykehjememt vil ligge som et hjerte i bydelen, ha moderne funksjonalitet i samspill med omgivelsene, sa Husa.

Knytter sammen sykehjem

Når sykehjemmet står ferdig, skal beboere fra eksisterende Midtbygda sykehjem flytte inn på nye Åsane sykehjem, før arbeidet med et nytt Midtbygda sykehjem startes. På sikt skal Åsane sykehjem og Midtbygda sykehjem knyttes sammen med en 80 meter lang tunnel i fjellet.

Helsebyråd Beate Husa Bilde: Vibeke Blich 

Åsane sykehjem skal bestå av fire bygningskropper på tre og fire etasjer som er plassert rundt en felles sentral kjerne, noe som sikrer både god kommunikasjon mellom avdelingene og skaper et verdifullt vrimleareal for beboerne. På toppen av den ene fløyen blir det takterrasse og rundt byggene blir det gode uteområder tilrettelagt for beboerne.

Bygget skal BREEAM-sertifiseres til minst Very Good (miljøsertifisering). Det blir derfor solceller på tak og det er boret energibrønner for oppvarming.

Publisert: 25.06.2021 | Oppdatert: 25.06.2021 Tekst: Vibeke Linn Blich

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait